donderdag 4 januari 2007

Morning on the Town

To Buy or not to Buy, that's the Question

Eindelijk eens de gelegenheid om samen een ochtendje te gaan winkelen in Oranjestad. We zijn op zoek naar souveniers, kleren en juwelen (met 'we' bedoel ik natuurlijk Amanda :D)

Eerst lopen we langs de kraampjes langs het water. Heel vroeger had je hier een versmarkt. Maar de venezolaanse scheepjes komen al lang niet meer aanmeren. Tegenwoordig heb je er alleen maar souvenierkraampjes. Vooral van Haïtianen. Deze verkopen naast Arubaanse souveniers (cunucu huisjes, keramische leguanen, schildpadden, padden, t-shirts, petten, tassen, schilderijen) ook Afrikaanse souveniers (slangen, afrikaanse schilderijen, maskers, beelden). Maar weten die toeristen veel.
We krijgen van een van de kraampjeshouders een bonnetje voor een gratis 24 karaats juweel bij Kay's Jewelers. Daar zijn we toch in de buurt, en de souveniers zijn toch allemaal gekocht, dus op naar Kay's Jewelers. Blijkt een familiebedrijf te zijn van Indiers. Toen Amanda binnen kwam lopen zag ik hun gezichten allemaal oplichten. De mannen rechtten hun dassen en een kwam een en al glimlach naar haar toegelopen. Om een lang verhaal kort te houden, Amanda kreeg inderdaad het juweeltje gratis, maar ze kon er een houdertje bij kopen voor $129.- Dat deed ze natuurlijk. Nu heeft ze een mooi pendantje erbij voor een ketting.
Daarna gingen we kleren kijken. Joshua merkte op dat er maar weinig exclusief mannenkledingswinkels zijn, maar dat er vrouwenkledingwinkels bij de vloot waren. Dat kon ik niet tegenspreken. Toen we uitgewinkeld waren gingen we bij de Pizza Hut lunchen.
Tussen 16:30 en 17:00 hadden we een afspraak bij een goede vriendin thuis. Daar hebben we met z'n allen wat afgelachen, terugdenkend aan de 'goede oude tijd'.

Geen opmerkingen: