woensdag 3 januari 2007

Vamos a la Playa!

More C's

Vandaag om 08:00 op om naar het strand te gaan. Maar eerst langs de tankstation om ijs te halen (hier op Aruba verkopen ze bij bijna ieder tankstation zakken ijs.) Daarna naar de buurtsuper om wat drinken en versnaperingen in te slaan (Dit is is tevens ons eerste inkopen waar de pas ingevoerde bbo [belasting op bedrijfsomzet] op wordt geheven. Over die bbo is veel te doen geweest hier op Aruba. Menigeen is van mening dat het economisch gezien helemaal niet nodig is om een dergelijke belasting in te voeren. Veeleer zou de regering moeten bezuinigen door het ambtenaren apparaat te verkleinen en minder uit te geven aan snoepreisjes e.d. Maar het is natuurlijk makkelijker om nieuwe belastingen in te voeren.)
Na alle neefjes en nichtjes te hebben opgepikt gaan we richting Baby Beach. Om daar de hele dag te gaan doorbrengen. Het is natuurlijk stralend weer. Vrij veel mensen zijn weer aan het werk, dus het strand is iets rustiger dan de afgelopen keer. De neven en nichten gaan zandkastelen bouwen en ik mag jureren. Daarna wordt iedereen de zee ingejaagd.

Na 17:00 hebben we genoeg gehad. Rebecca is haar kinderen komen ophalen en wij gaan wat chinees halen. Volgens mij hebben de Chinezen zich overal aan de smaak van de locale bevolking. Maar deels wordt die smaak ook door hen beïnvloed. Hoe dan ook, Arubaans chinees is anders dan Nederlands chinees. Met een volle maag gaan we naar bed.

Geen opmerkingen: