woensdag 27 december 2006

Hit the road, Jack!

Music, Maestro!

De dagen op Aruba beginnen vroeg. Maar dat is niet erg. Zo krijg je lekker veel gedaan op een dag. Of je krijgt de tijd om lekker lang te luieren...

Vandaag gaan we kijken of we de oude gitaar en cuatro van mijn ouders kunnen laten repareren. Eenmaal aangekomen in de muziekwinkel (leuke winkel, erg veel instrumenten en behulpzame medewerkers) blijkt dat het repareren van de gitaar evenveel kost als het kopen van een nieuwe. Dus doen we maar dat laatste. Ook de cuatro wordt niet gerepareerd. Dus daar ook maar een nieuwe van. Joshua zit als een volleerde gitarist zijn nieuwe gitaar uit te proberen, terwijl ik me schaam voor de klanken die ik op de cuatro voortbreng. Ik heb daarom maar ook nog een boek gekocht... Rowena, die ook mee was, krijgt een nieuwe blokfluit. Nu is iedereen voorzien van een instrument voor het optreden van zaterdag.

Dat wat boodschappen te hebben gedaan gingen we kuieren in de winkelstraat. Rowena blijkt daar een boel mensen te kennen en bij iedereen moeten we even een praatje maken. Tegen het middaguur kregen we trek. De Pizza Hut was in de buurt, maar daar waren geen zitplaatzen meer, dus liepen we door naar Little Caesar's. Daar is een HotSpot. Dit blijkt overbekend te zijn, want er waren er meer mensen met een laptop dan met een pizza voor zich. Het zal te maken hebben gehad met dat cruise schip dat aangemeerd was. De pizza was lekker. Was alleen weer even wennen aan de maten hier!

Thuisgekomen gingen we de aangeschafte instrumenten uitproberen. Het zou weer even duren voordat ik weer op niveau was met de cuatro. Maar Joshua was weer druk zijn oefeningen aan het aflopen. Ook het stuk voor zaterdag ging hij alvast proberen te spelen. Toen Revaline er was gingen Joshua en zijn nichten repeteren. Het op te voeren stuk werd veranderd van "Hark The Herald Angels Sing" naar "Sille Nacht". De muzikanten vonden het eerste saai, omdat ze alledrie hetzelfde speelden. Er was wel begeleiding, maar Joshua vond die ook saai (het waren ook voornamelijk halve noten, dus op zich had hij gelijk.) Het beloofde wat te worden maar vooral Joshua en Rowena moesten eerst individueel wat meer oefenen. De volgende repetitie werd voor morgen in de namiddag geprikt. Wij waren allemaal blij dat de repetitie was afgelopen!

Geen opmerkingen: