zondag 31 december 2006

Three, Two, One...

On the Eve of Change?

Over Oud-en-Nieuw viering op Aruba kan ik kort zijn. Het draait om Vuurwerk, Drank en Feesten. Als Adventist valt het tweede af en als familieman het derde, dus hou je alleen het vuurwerk over :D

Maar voor de festiviteiten gaan we traditiegetrouw naar de zonsondergangsdienst. Al een aantal jaar wordt dat met alle Adventgemeenten op Aruba samen gevierd. Zo ook dit jaar. Dit keer met een extra tintje, omdat de Arubaanse gemeenten ingaande 1-1-2007 samen de nieuwbakken Arubaanse Unie binnen de Inter Amerikaanse Divisie zullen vormen. Omdat dit een gebeurtenis is op nationaal niveau, is een hoogwaardigheidsbekleder uitgenodigd. Dit keer is dat zijne excellentie Ramon Lee, de minister van Sport.
Het was een lang programma, een lange zangdienst, veel speciale zang, een gedicht en mime. De preek was dynamisch. Maar omdat het programma zou was uitgelopen moest de dronk (met niet-alcoholische cider) die op het nieuwe jaar wordt uitgebracht versneld gebeuren.

Pas om 22:00 zijn we thuis. Dat creert een 'probleem'. Normaal zouden we tussen 21:30 en 22:00 zijn begonnen met het afschieten van vuurwerk. Met die planning in gedachten hebben we ook ingeslagen. Maar nu beginnen we pas om 23:00.. Dat is nooit genoeg tijd om alles af te schieten... Maar we doen ons best. Vooral Sarah is blij dat ik er ben, nu kan zij achterovergeleund zitten genineten van het schouwspel, waar zij normaal het werk moet doen. Er zitten een soort 'cherry bombs' tussen. Ze heten "Spinning Chrysantemums Thunder" En de naam is wat het eerste en het laatste betreft in ieder geval goed gekozen. De balletjes zijn maar 3 cm in diameter maar ze knallen enorm hard!

Om 0:00 worden de beste wensen uitgewisseld. Pas om 03:00 gaan we naar bed.

Geen opmerkingen: